Kapselointi ratkaisuna sisäilmaongelmiin

Kapselointi liittyy sisäilmaongelmiin ja niiden ehkäisyyn. Vesihöyry ja muu kosteus, joka tihkuu maaperästä betonin läpi talon rakenteisiin, altistaa rakenteet homeelle. Kapselointi estää kosteuden pääsyn rakenteisiin sekä muiden maaperästä tihkuvien kaasujen, kuten radonin, pääsyn sisäilmaan. Kapseloinnilla pystytään myös vahvistamaan betonia.

Rakennuksen alapohjan betonilaatan päälle asennetaan erillinen pinnoitekerros, joka estää vesihöyryn ja muiden kaasumaisten höyryjen, myös radonin, kulkeutumisen sisätiloihin.

Kapselointia hyödynnetään vanhojen talojen alapohjan korjauksessa, ja se asennetaan yleensä saneerauskohteisiin.

Haluatko kuulla lisää kapseloinnista? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous »


Maaperän kosteus altistaa homeelle

Maaperän kosteus, vesihöyryt ja kapillaarinen veden nousu betonilaatan läpi altistaa talon rakenteet kosteudelle ja sitä kautta homeelle. Homeelle altistuminen on haitallista ja voi aiheuttaa monia terveydellisiä ongelmia.

Vuosien saatossa rakennetyypit ja rakennustekniikat ovat muuttuneet. Esimerkiksi 90-luvulla talon alapohjaan asennettiin hiekkaa, muovia ja styroksia, joiden päälle valettiin betonilaatta. Kyseinen rakenne mahdollistaa kapillaarisen veden nousun ja rakenteiden kostumisen. Nykyään alapohjaan tehdään kapillaarikatko, useimmiten leca-sorasta, joka estää maanpinnan kosteuden nousun ylöspäin talon rakenteisiin.

Saneerauskohteissa haitta-aineiden kapselointi pysäyttää kaasujen kulkeutumisen sisätiloihin sekä estää kapilaarisen veden nousun pintarakenteisiin. Talon rakenteet pysyvät terveinä. Huoneilma on puhdasta ja talossa on turvallista asua.

Kapselointi estää haitallisten kaasujen pääsyn sisäilmaan

Kosteuden ja homeen lisäksi maaperän muut kaasumaiset höyryt, kuten radon, ovat ihmiselle haitallisia ja voivat aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia. Kapselointi pitää haitalliset kaasut poissa sisäilmasta.


Tuotteet ja prosessi

Kapseloinnissa käytettävät tuotteet ovat sertifioituja. Pinnoite asennetaan normaalin epoksipinnoitteen tapaan. Kapseloinnissa, kuten kaikissa muissakin pinnoituksissa, pohjatöiden merkitys on tärkeä – näin lopputulos on aukoton ja haitalliset höyryt eivät pääse talon rakenteisiin eivätkä sisäilmaan.

Kapselointia hyödynnetään normaalisti saneerauskohteissa ja vanhan betonilaatan korjauksessa. Isommissa projekteissa suunnitelman tekee yleensä suunnittelija tai arkkitehti, kuluttajaprojekteissa työstämme suunnitelman itse teknisten vaatimusten pohjalta. Yrityksemme on kapseloinnin ja massapinnoitteiden ammattilainen, joka toimii aina kohteen ja asiakkaan parhaiden etujen mukaisesti.


Etelä-Suomen Lattiapinnoitus on pinnoituksen ammattilainen

Teemme kapselointeja sekä massalattioita yrityksille ja yksityishenkilöille. Asiakkaitamme ovat muun muassa rakennusliikkeet, elintarviketeollisuus ja kunnalliset toimijat. Yrityksemme on perustettu 2012 – olemme tosin tehneet pinnoitustöitä jo yli 30 vuotta. Teemme lattiapinnoituksia laidasta laitaan, materiaaleja ovat mm. akryylibetoni ja polyuretaanibetoni. Asennamme myös vaativat pinnoiteratkaisut ammattitaidolla ja kilpailukykyiseen hintaan.

Kysy lisää kapseloinnista, kerromme mielellämme lisää!