Akryylibetoni

Akryylibetoni on massalattiatyyppi, joka käytetään pääasiassa elintarviketeollisuudessa ja suurtalouskeittiöissä. Tämän lisäksi akryylilattia soveltuu erinomaisesti myös muun muassa sauna- ja suihkutiloihin sekä autotallin lattiapinnoitteeksi. Akryylibetonin suurin etu on sen erittäin nopea kuivumisaika – pinnoitus on mahdollista suorittaa yhdessä päivässä.

Akryylibetoni on vaativa pinnoite, joka asettaa asentajalle kovat vaatimukset. Tuote kuivuu hyvin nopeasti, joten asentajan on toimittava ripeästi ja suunnitelmallisesti. Etelä-Suomen Lattiapinnoituksen asentajat ovat asentaneet massalattioita jo 30 vuoden ajan – ammattitaitomme ja osaamisemme on huippuluokkaa.

Akryylibetoni on metyylimetakrylaattimuovia, jossa käytetään sidosaineena kvartsihiekkaa. Tuote on liuotinpohjainen.


Akryylibetonipinnoite.

Akryylibetonin etuihin kuuluvat:

  • Hyvin nopea kuivumisaika
  • Kestää hyvin teollisuuden kemikaalit ja emäkset
  • Erinomainen vedeneristyskyky
  • Kestävä ja pitkäikäinen lattiapinnoite
  • Kilpailukykyinen hinta ja aikataulu

Akryylibetoni on hyvä vedeneriste ja sen kuivumisaika on todella nopea – muita massalattioita huomattavasti nopeampi – joten kaikki työvaiheet on mahdollista tehdä saman päivän aikana. Tämä säästää työtunteja, nopeuttaa rakennusaikataulua ja vähentää kustannuksia.

Akryylibetoni kestää mekaanista rasitusta sekä kemikaaleja

Tuote on suunniteltu kestämään muun muassa teollisuuden kemikaaleja ja emäksiä, joten tuote kestää hyvin mekaanista rasitusta sekä ajan kulumaa. Maksimaalinen kestävyys riippuu kohteen yksilöllisistä olosuhteista ja käyttöasteesta.

Esimerkiksi laattaan verrattuna akryylibetoni on hyvin kilpailukykyinen pinnoitemateriaali sekä hinnan että asennusaikataulun puolesta.

Karheus ja väri

Pinnan karheusastetta on mahdollista säätää. Akryylibetonin pinta on itsessään jo hieman karhea työstötavasta ja materiaalin ominaisuuksien johdosta. Akryylibetonia on saatavilla myös eri väreissä: tuotteesta löytyy kuusi valmiiksi sekoitettua pääväriä. Tuotteessa käytetty hiekka määrittää akryylibetonin värin.

Käyttökohteet

Akryylibetonia käytetään pääasiassa elintarviketeollisuudessa ja suurteollisuuskeittiöissä. Akryylibetoni on käytössä myös esimerkiksi vanhusten palvelutalojen wc- ja suihkutiloissa sekä yksityisissä rakennuksissa. Olemme asentaneet akryylibetonilattioita muun muassa saunoihin, autotalleihin, autokatoksiin, parvekkeille ja ulkopatioille.

Akryylibetoni on vaativa pinnoitemateriaali

Akryylibetonin asennus on erikoisosaamista vaativaa työtä, johon kaikki eivät pysty. Asennusvaiheessa pitää toimia nopeasti ja määrätietoisesti, sillä akryylibetoni kuivuu erittäin nopeasti. Vaikka Etelä-Suomen Lattiapinnoitus on toiminut vasta vuodesta 2012, olemme asentaneet massalattioita jo yli 30 vuoden ajan. Kokemus ja vahva ammattiosaaminen ovat vahvuuksiamme.

Akryylibetonin asennusprosessi itsessään ei eroa muista lattiapinnoitteista: ensin tehdään pohjatyöt sekä tarkistetaan kaadot ja lattiakaivot, jonka jälkeen pinnoite asennetaan lattiaan.


Akryylibetoni – lisätiedot ja tiedustelut

Oletko kiinnostunut muista lattiapinnotteista? Voit lukea sivuiltamme myös epoksilattiasta, polyuretaanibetonista sekä kapseloinnista.