Betonilattian hionta tuottaa kestävät lattiat

Betonilattian hionta mahdollistaa kätevän materiaalin hyödyntämisen erilaisiin tarpeisiin. Toteutamme kestävät ja ammatitaidolla tehdyt lattiaratkaisut. Me hoidamme hiontatyön ammattitaidolla!

Toteutamme kestävät ja ammatitaidolla tehdyt lattiaratkaisut. Yksi viime aikoina yleistyneistä pintamateriaalivalinnoista on betoni, joka on suosittu materiaali sekä uusissa että kunnostettavissa kohteissa.

Betonilattian hionta ja oikeaoppinen käsittely mahdollistavat kestävät ja tyylikkäät lattiat. Kun alusbetoni on lujuusluokkaa k30-k35 ja pinta on konehierretty tiiviiksi, päästään oikeilla käsittelyillä by45/BLY7 julkaisussa määritellyn kulutuskestävyysluokan 2. vaatimuksiin.

Näillä menetelmillä ja riittävällä huollolla betonilattiasta saadaan kestävä, valoisa ja näyttävä lattia moniin käyttötarkoituksiin. Kauttamme onnistuu myös vanhan betonialttian korjaus. Lue lisää!

lattioiden-hionnat-1

Betonilattian hionnan karkeus valitaan kohteen mukaan

Betonilattian hionnan karkeus valitaan aina tapauskohtaisesti sen mukaan, millainen pinta materiaalille halutaan. Betonilattian hionnan astetta voidaan vaihdella kevythionnasta syvähiontaan. Syvähionnan avulla betonilattiaan saadaan elävä, mosaiikkimainen pinta, kun kiviaines jätetään näkyviin. Lopputulosta saadaankin hionnan karkeutta säätelemällä juuri toivotunlainen.

Myös silikaattikäsitellyn betonin pinta on erittäin helppohoitoinen, sillä se ei ime itseensä likaa tai nesteitä. Etuna on myös, ettei silikaattikäsitellystä betonilattiasta irtoa myöskään pölyä.

Betonilattian hionnan käsittelyn yhteydessä lattiaan imeytetään silikaattia, joka reagoi betonin kalsiumhydroksidin kanssa. Silikaattikäsitelty betonilattia kestää kulutusta erittäin hyvin. Lattiasta tulee käsittelyn myötä tiivis, eikä silikaattikäsitelty betonilattia siten välttämättä vaadi muita pintakäsittelyjä, vaikkakin siihen monesti vielä sellainen halutaan lisäksi tehdä. Silikaattikäsittely on mahdollista tehdä sekä vanhalle että uudelle betonipinnalle.

Materiaali voidaan myös pintakäsitellä

Betonin hionnan jälkeen voidaan materiaali vielä pintakäsitellä. Pinnoitetyyppi valitaan aina käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi kiillotuskäsittelyn avulla betonilattia voidaan viimeistellä kiiltäväksi. Betonipinnan kiiltoastetta voidaan säädellä eri hiontakarkeuksilla ja variaatiota voidaan saada mattapinnasta aina täysin kiiltävään pintaan saakka.

Kiillotuskäsittely myös suojaa betonipinnan huokoset, minkä takia se on hoidettavuudeltaan erittäin helppo materiaali. Pintaan ei imeydy esimerkiksi likaa, ja puhtaanapito on siksi helppoa. Kun kiillotuskäsittely uusitaan säännöllisin väliajoin, materiaali pysyy siistinä ja näyttävänä pitkään.

Mosaiikkibetonin ja kuivapuristelaattojen kunnostuskäsittelyt

Mosaiikkibetonilattiat ja kuivapuristelaattalattiat ovat näyttäviä ja helppohoitoisia, kun niitä huolletaan riittävän usein. Käyttötarkoituksesta riippuen ne tulisi kiillotuskäsitellä uudestaan 1-3 vuoden välein.

Tällöin lattia säilyttää helposti puhdistettavuutensa eikä siihen pääse imeytymään epäpuhtaudet. Lisäksi kiillotushionta on syvähiontaa kustannustehokkaampi vaihtoehto. Huoltamattoman mosaiikkibetonin kunnostus syvähionnalla yleensä onnistuu, kunnes kiviaines on hiottu pinnasta pois.

Onko betonilattian hionta sinulle ajankohtaista? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää monipuolisista palveluistamme.